Dziś zachęcam do spróbowania pysznie buraczanych burgerów wegetariańskich.
Do przepisu użyłam mało składników, więc są proste do wykonania.
Wspaniała opcja dla osób nie jedzących mięsa.
Zapraszam.
Potrzebujemy:
-około 0,5 kg buraków,
-5 wiejskich jajek,
-3 łyżki zmielonych migdałów,
-80 g bułki tartej bez glutenu,
-olej kokosowy,
-przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek.
Wykonanie:
Buraki obrać i ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, szczyptą soli, pieprzu.
Wystudzić, wyjąć ziele angielskie i liść laurowy i zblendować.
Trzy jajka ugotować, obrać i dodać do buraków. Zblendować wszystko.
Dodać migdały, bułkę tartą, pozostałe dwa jajka i przyprawy (wedle uznania). Wszystko dokładnie wymieszać.
Formować kotleciki i smażyć na oleju kokosowym.
Smacznego!
Super blog! Fajne przepisy i zdjęcia! <3
OdpowiedzUsuńDziękuję !!! <3
OdpowiedzUsuń