Pysznym pomysłem na słoną przekąskę będą na pewno te tarty z serem feta, szpinakiem i pomidorkami.
Połączenie kruchego ciasta z pysznym słonym nadzieniem to świetny pomysł na lekki, wiosenny posiłek.
Na ciasto potrzeba:
-250 g mąki pełnoziarnistej,
-około 130 g masła,
-1 jajko,
- szczypta soli.
Ciasto wyrabiamy, wsadzamy do lodówki na około 30 min i rozwałkowujemy.
Wycinamy koła.
Farsz:
-250 g szpinaku,
-2 łyżki masła,
-50 g sera feta,
-garść pomidorków koktajlowych,
-ulubione przyprawy.
Szpinak podduszamy z dodatkiem masła, po około 5 minutach dodajemy pomidorki i przyprawy.
Dusimy około 10 minut i pod koniec mieszamy z serem feta.
Ciasto nadziewamy farszem i zawijamy po bokach.
Pieczemy około 40 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku.
Smacznego!
Na ciasto potrzeba:
-250 g mąki pełnoziarnistej,
-około 130 g masła,
-1 jajko,
- szczypta soli.
Ciasto wyrabiamy, wsadzamy do lodówki na około 30 min i rozwałkowujemy.
Wycinamy koła.
Farsz:
-250 g szpinaku,
-2 łyżki masła,
-50 g sera feta,
-garść pomidorków koktajlowych,
-ulubione przyprawy.
Szpinak podduszamy z dodatkiem masła, po około 5 minutach dodajemy pomidorki i przyprawy.
Dusimy około 10 minut i pod koniec mieszamy z serem feta.
Ciasto nadziewamy farszem i zawijamy po bokach.
Pieczemy około 40 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku.
Smacznego!
Uwielbiam takie rustykalne przepisy :) Zwykle korzystam z przepisów ze strony https://przyjazny-dietetyk.pl/zdrowe-przepisy, ale u ciebie też są świetne :)
OdpowiedzUsuń