piątek, 11 lipca 2014

trójwarstwowe cudo :)

Danie to może być pysznym śniadaniem,
podwieczorkiem/deserem/przekąską.
Jest bardzo odżywcze, dzięki temu, że w swoim składzie zawiera
kaszę jaglaną, która ma właściwości odkwaszające organizm,
jest źródłem węglowodanów złożonych, potasu, żelaza.
Kasza jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu.

Wszystko co znajduję się w tej miksturze jest w 100% wykorzystane przez organizm,
nie ma tu żadnych pustych kalorii.


Danie składa się z trzech warstw.
 Zaczynam od spodu:

1.  łyżka ugotowanej kaszy jaglanej, dwa namoczone wcześniej daktyle, 5 namoczonych wcześniej orzechów nerkowca, pół łyżki karobu,
łyżeczka cukru kokosowego (może być syrop z agawy, syrop klonowy, miód), łyżka namoczonych wcześniej wiórków kokosowych.
Wszystko zmiksowane na gładką masę.

2. jogurt sojowy naturalny

3. dwie łyżki jogurtu sojowego naturalnego, garść borówek amerykańskich, łyżka nasion chia (może być zmielone siemię lniane), łyżka syropu z agawy (syropu klonowego, lub miodu).
Wszystko zmiksowane.

Na samej górze znajduje się gryka.

Smacznego!!! :)


1 komentarz: