jest wiele powodów
truskawki
młode ziemniaki
najgorętsze słońce
najwięcej uśmiechów
fasolka żółta
poranne koktajle
najpyszniejsze smaki
i najprostsze obiady
kocham lato!!!!
Takie obiady zajmują mi zazwyczaj nie więcej niż 20 minut.
Jest w nich najwięcej witamin,
najwięcej związków odżywczych,
są najpyszniejsze i najprostsze.
Najbardziej lubię,
gotowane, młode ziemniaki, ryż brązowy albo kaszę jaglaną jako źródło węglowodanów,
pieczoną marchewkę, brokuła, cukinię, młodą cebulę,
gotowaną fasolkę (najlepsza ta gruba, żółta), kalarepkę, młodą kapustę,
surową sałatę, pomidora, ogórka, rzodkiewkę, jako źródło witamin.
Jako źródło białka gotuję wcześniej namoczoną cieciorkę, soczewicę, albo fasolkę.
Używam też dużo oliwy z oliwek i oleju lnianego,
a do posypania warzyw używam gomasio (przypieczone siemię lniane z sezamem i solą).
mniam mniam mniam
:)




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz