wtorek, 19 lipca 2016

wegański sernik z tofu

Mój najulubieńszy, pod każdą postacią.
Można dodać różne dodatki i zawsze wychodzi pysznie i nie czuć soi :)
A! i jest banalnie prosty do wykonania!

Na formę o wymiarach 23 cm potrzeba:
* 500 g sera tofu
* 2 średniej wielkości banany,
* sok z jednej cytryny,
* pół szklanki słodzidła,
* pół szklanki mleka roślinnego,
* pół szklanki skrobi kukurydzianej lub mąki z tapioki,
* budyń waniliowy bezglutenowy,
* szczypta proszku do pieczenia bez glutenu.

Zmiksować ser tofu z bananem, sokiem z cytryny, mlekiem i słodzidłem.
Dodać resztę składników i wszystko dokładnie zmiksować.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut ( do suchego patyczka)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz