Przepis na dziś to pyszny tort z naleśników z nadzieniem kokosowym z chia.
Zdrowo, smacznie, bez glutenu i bez laktozy.
Jednym słowem zdrowa słodycz i alternatywa dla zwykłego tortu urodzinowego.
Na ciasto naleśnikowe potrzeba:
-szklankę mąki bez glutenu,
-szklankę mleka bez laktozy lub kokosowego,
-2 jaja,
-3/4 szklanki wody,
-szczypta soli.
- masło bez laktozy lub olej kokosowy do smażenia.
Składniki ciasta miksujemy i smażymy naleśniki.
Ciasta przekładamy masą na którą potrzebujemy:
-banana,
-szklankę mleka kokosowego,
-łyżkę erytrytolu lub innego słodzidła,
-łyżkę mąki kokosowej,
-łyżkę nasion chia.
Wszystkie składniki zmiksować i poczekać aż zgęstnieją. Przekładamy naleśniki.
Ja dodatkowo przełożyłam naleśniki mrożonymi malinami, plasterkami banana oraz konfiturą śliwkową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz