poniedziałek, 16 listopada 2015

omlet gluten free

Składniki:
2 białka jaj,
1 łyżka mąki gryczanej,
1 łyżka wiórek kokosowych,
1 łyżeczka ksylitolu,
1 łyżeczka oleju kokosowego,
   mały banan,
3 daktyle namoczone wcześniej we wrzątku z odrobiną soli,
1 łyżka jogurtu bez laktozy  (polecam tutaj),
1 łyżeczka syropu z agawy.
Do ozdoby: amarantus,jagody goji, migdały.

Białka ubić na sztywną masę, dodać mąkę, kokos i ksylitol. Delikatnie wymieszać. Rozgrzać patelnię. Smażyć na oleju kokosowym. Banana, daktyle, jogurt i syrop klonowy zmiksować. Nałożyć na omlet i udekorować.
Zjeść z miłością <3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz