niedziela, 26 czerwca 2016

tort z awokado ♥♥♥

Jest najlepszy na świecie i rozpływa się w ustach :)



Na spód potrzeba: (forma 26 cm):
1 szklanki migdałów namoczonych na co najmniej 6 h,
1 szklanka nerkowców namoczonych,
2 szklanki namoczonych daktyli,
łyżka oleju kokosowego

Na zieloną masę potrzeba:
2,5 duże awokado,
sok z 2-3 limonek,
pół szklanki namoczonych nerkowców,
pół szklanki słodzidła (ksylitol, erytrytol itp.)
1/2 szklanki gęstej części mleczka kokosowego,
otarta skórka z limonki

Przygotowanie:

spód:
migdały, nerkowce, daktyle, olej kokosowy zbledować, tak aby zostały kawałeczki orzechów (nie blendować bardzo dokładnie).
Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i nasmarowanej olejem kokosowym i wsadzić do zamrażarki.

zielona masa:
Wszystko razem ( oprócz skórki z limonki) zblendować dokładnie. Na koniec dodać otartą skórkę z limonki i wymieszać.
Wylać na spód i mrozić jeszcze parę godzin. (można zostawić na noc lub przymrozić parę godzin przed podaniem)

Smacznego!!!! ♥♥♥♥



1 komentarz: