niedziela, 12 listopada 2017

Pysznie cynamonowe, bezglutenowe ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe,
kusi do spróbowania nie tylko za swoje walory zdrowotne ale przede wszystkim smakowe. 
Nie jest suche, ani zbyt wilgotne,
pysznie cynamonowe
i z kawałeczkami drobnych słodyczy w postaci gorzkiej czekolady,
pokrojonych fig i rodzynek. 

Zapraszam do spróbowania.


Potrzebne produkty:
-150 g mąki bez glutenu, (ja pomieszałam kokosową z ziemniaczaną),
- 100 g słodzidła (u mnie erytrytol z ksylitolem),
-jedna, średniej wielkości starta marchewka,
-3 wiejskie jaja,
-1/3 mleka roślinnego (u mnie kokosowe),
-1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego,
- 4 kosteczki gorzkiej (lub innej) czekolady, pokruszonej na kawałki,
-garść pokrojonych, suszonych owoców lub orzechów,
-łyżeczka sody,
-pół łyżeczki cynamonu.


Wszystkie składniki mieszamy,
Wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem,
pieczemy 45-50 min w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz