Pyszne ciasto marchewkowe,
kusi do spróbowania nie tylko za swoje walory zdrowotne ale przede wszystkim smakowe.
Nie jest suche, ani zbyt wilgotne,
pysznie cynamonowe
i z kawałeczkami drobnych słodyczy w postaci gorzkiej czekolady,
pokrojonych fig i rodzynek.
Zapraszam do spróbowania.
Potrzebne produkty:
-150 g mąki bez glutenu, (ja pomieszałam kokosową z ziemniaczaną),
- 100 g słodzidła (u mnie erytrytol z ksylitolem),
-jedna, średniej wielkości starta marchewka,
-3 wiejskie jaja,
-1/3 mleka roślinnego (u mnie kokosowe),
-1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego,
- 4 kosteczki gorzkiej (lub innej) czekolady, pokruszonej na kawałki,
-garść pokrojonych, suszonych owoców lub orzechów,
-łyżeczka sody,
-pół łyżeczki cynamonu.
Wszystkie składniki mieszamy,
Wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem,
pieczemy 45-50 min w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz